Sistem i-MeX PKU percepat urusan daftar pelajar baharu - Zakaria, Azman (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2018)
SERDANG, 6 Ogos - Sistem pemeriksaan kesihatan i-MeX (In House Medical Check Up Express) Pusat Kesihatan Universiti (PKU) bukan sahaja mempercepatkan urusan pendaftaran kemasukan pelajar baharu, malah dapat mengenalpasti lebih awal pelajar yang bermasalah kesihatan untuk tindakan susulan yang akan dapat membantu pelajar dan universiti, di samping memelihara maklumat kesihatan pelajar dan kerahsiaannya.