UPM Cipta Larutan Singkir Merkuri Dari Ikan Dan Alat Bantuan Pembedahan Di Dubur - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (2010)

(untitled)
SERDANG, 27 Mei – Dua penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya menghasilkan peralatan yang berupaya menyingkirkan merkuri daripada ikan menggunakan sluri larutan berasid dan alat bantuan pembedahan di dubur.