Karnival Jom Sains rangsang minat sains pelajar - Yap, Wing Fen (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2018)
SERDANG – Universiti Putra Malaysia (UPM) menganjurkan Karnival Jom Sains bagi merangsang dan memupuk minat masyarakat terhadap sains, teknologi, kejuruteraan dan matematik (STEM) yang berpotensi menjamin masa depan generasi muda serta ekonomi negara.