Wakaf dalam pendidikan dan penyelidikan - Ab Rahman, Amaludin; Ahmad, Zaid; Muhammad, Siti Zaleha (Universiti Putra Malaysia Press, 2017)
Buku ini merupakan rumusan dan penemuan hasil kajian yang dijalankan berkaitan dengan pembangunan dana wakaf di institusi pengajian tinggi di Malaysia. Dalam usaha memantapkan pengurusan dan pembangunan wakaf, usaha perlu dilakukan oleh semua pihak khususnya dalam meningkatkan dan melaksanakan tadbir urus korporat di institusi berkaitan. Terdapat pelbagai pendekatan boleh dilaksanakan untuk pembangunan dana wakaf agar berdaya maju dan dapat dimanfaatkan oleh umat Islam.