Pedoman penulisan ilmiah: Bahasa Arab - Toklubok @ Hajimaming, Pabiyah; Mezah, Che Radiah; Mustapha, Nik Farhan (Universiti Putra Malaysia Press, 2017)
Buku ini direka untuk memberi penjelasan mengenai maklumat asas dalam penulisan kajian ilmiah. Maklumat ini dimulakan dengan pengenalan, cara mengolah pernyataan masalah, objektif, kepentingan dan batasan kajian, seterusnya cara menganalisis data dan persembahan dapatan. Ia dilengkapi dengan gaya bahasa dan contoh ayat yang digunakan dalam penulisan ilmiah untuk memudahkan pelajar semasa menulis dan asas yang digunakan dalam bidang penulisan ilmiah. Pada bahagian akhir buku ini turut dipaparkan format yang lengkap bagi sebuah kajian ilmiah prasiswazah serta tatacara penilaiannya.