A-Z Ramadhan berpaksikan Hadis Nabawi - Othman, Mohd Sukki (Rimbunan Islamik Media, 2017)
Dalam kehidupan kontemporari yang semakin hari kian mencabar dan pelbagai permasalahan baharu yang muncul dalam ibadat harian, kita harus bersedia dan mempersiapkan diri dengan ilmu fardu ain dan kifayah yang kukuh. Namun, sedih sekali apa yang berlaku pada hari ini kerana ramai orang yang berpuasa tetapi masih melakukan maksiat, rasuah, menzalimi dan menindas manusia yang lemah mahupun berlaku tidak adil dalam kehidupan. Buku ini menjawab pelbagai persoalan tentang masalah-masalah baharu atau semasa dalam ibadat puasa bulan Ramadan.