150 pelajar sertai festival vivarium 2017 - Auliyaa Putri Ulfana, (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2018)
SERDANG, 18 Dis – Seramai 150 pelajar yang membentuk beberapa kumpulan menyertai Festival Vivarium 2017 dengan mempersembahkan idea dan kreativiti masing-masing melalui penggubahan dan persembahan vivarium. Vivarium adalah satu cara pemuliharan ex-situ iaitu pemuliharaan terhadap organisma sama ada fauna atau flora di luar habitat semulajadi mereka, dan dibuat di kawasan yang biasanya tertutup untuk menjaga haiwan dan tumbuhan untuk pemerhatian atau penyelidikan.