Prof. Ali terima anugerah MSM - Muhamad Noh, Khairul Anuar (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2017)
BANGI, 6 Dis - Prof. Dr. Mohd Ali Hassan dianugerahkan Malaysian Society for Microbiology Award 2017 pada International Congress Of The Malaysian Society For Microbiology (ICMSM) 2017 Dinner and Malaysian Society For Microbiology Award Ceremony.