Temasya budaya warisan melayu dekatkan pelajar dengan budaya melayu - Alex Ardiansyah, (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2017)
SERDANG, 3 Dis - Kira-kira 600 pelajar Universiti Putra Malaysia (UPM) melibatkan 15 kelas kursus kokurikulum berkredit kumpulan Batik Canting, Caklempong, Pengurusan Pentas, Seni Tari Melayu, Muzik Kompang, Bakti Siswa, Vokal Asas dan Gordang Sembilan menyertai program Temasya Budaya Warisan Melayu 2017.