Penyelidik hasilkan makanan haiwan berasaskan PKC dan sinbiotik - Zakaria, Azman (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2017)
SERDANG, 29 Nov- Kumpulan penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya menghasilkan makanan haiwan berasaskan isirung kelapa sawit (PKC) yang diadun bersama sinbiotik (synbiotics) yang menghasilkan pelbagai enzim, protin dan metabolit seterusnya meningkatkan kandungan nutrisi dan prebiotik makanan itu