Sistem ‘traceability’ komprehensif perlu dalam industri makanan halal - Zakaria, Azman (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2017)
SERDANG, 24 Nov - Industri makanan halal memerlukan ‘traceability system’ (sistem mampu kesan) yang komprehensif dan boleh dipercayai untuk memastikan pelanggan sentiasa dilindungi dan selamat daripada termakan makanan tidak Halal tanpa menyedarinya.