PM Seru Masyarakat Peka Dengan Alam Sekitar - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (2010)
SERDANG, 26 April - Masyarakat perlu prihatin perkembangan alam sekitar semasa bagi memastikan kualiti kehidupan dan kualiti alam sekitar terjamin, kata Perdana Menteri Dato’ Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak. Katanya enam perkara mencakupi aspek kesedaran fakulti, kewangan, infrastruktur, penyelidikan, pembangunan dan pengkomersialan serta pemasaran menjadi asas penting bagi ekosistem yang lengkap dan holistik dalam aspek pemuliharaan alam sekitar secara mapan.