Penyelidik UPM hasilkan nanoselulosa dari biomas sawit - Zakaria, Azman (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2017)
SERDANG - Kumpulan penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya menghasilkan nanoselulosa dari biomas sawit, dengan saiz diameter purata 20 hingga 100 nanometer (nm).