Kerjaya ibu bapa cetus minat Wan Nur Adeeba terhadap sains - Ab Latif, Muhamad Afiq (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2017)
SERDANG, 6 Nov – Kerjaya yang diceburi oleh ibu bapa membuatkan Wan Nur Adeeba Ramlan meminati sains seterusnya mengikuti pengajian bidang berkenaan di Universiti Putra Malaysia (UPM) sehingga beliau memperoleh Bacelor Sains (Kepujian) Biokimia.