Perlu sanggup berjauhan dari keluarga untuk timba ilmu - Zakaria, Azman (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2017)
SERDANG, 6 Nov – “Demi menimba ilmu, seseorang itu perlu sanggup untuk merantau dan berjauhan daripada keluarga. Pengorbanan seperti ini mesti dilakukan,” demikian kata Nazerita Lasumin, pelajar berasal dari Ranau, Sabah.