Prof Khatijah tersenarai antara 12 ‘Influential Muslim Women’ - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2017)
SERDANG, 9 Okt – Profesor Fakulti Bioteknologi dan Sains Biomolekul, Universiti Putra Malaysia (UPM) Prof. Datin Paduka Dr. Khatijah Mohamad Yusoff disenaraikan antara “12 wanita Islam berpengaruh yang boleh memberi inspirasi kepada anda untuk mengubah dunia.”