Upm terima ayam awet onagadori berekor terpanjang di dunia dari kerajaan Jepun - Muhamad Noh, Khairul Anuar; Abdu, Arifin (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2017)
SERDANG, 19 Sept - Universiti Putra Malaysia (UPM) menerima Onagadori, iaitu ayam berekor terpanjang di dunia dari kerajaan Jepun , sebagai simbol untuk memperingati perkongsian strategik dengan Persekutuan Ekonomi Kyushu (Kyukeiren).