Prof. Dr. Mohd Roslan Sulaiman dilantik sebagai TNC (Hal Ehwal Pelajar dan Alumni) UPM - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2017)
Kementerian Pendidikan Tinggi mengumumkan pelantikan Prof. Dr. Mohd Roslan Sulaiman sebagai Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar dan Alumni), UPM selama tiga tahun mulai 1 September 2017 hingga 31 Ogos, 2020.