UPM kukuhkan industri halal bersama Konsortium Institut Halal Malaysia - Mohd ‘Azini, Nurainul Syifa (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2017)
GOMBAK, 8 Ogos - Universiti Putra Malaysia (UPM) menandatangani memorandum persefahaman (MoU) antara Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (IIUM), Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) dan Universiti Malaya (UM) bagi menubuhkan Konsortium Institut Halal Malaysia bagi membantu negara dalam memperkasakan industri halal di dalam dan luar negara.