Pelajar UPM pelajari ‘gogo rancah’ di Lombok, Indonesia - Karam, Daljit Singh (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2017)
MATARAM (Lombok) – Seramai 22 pelajar siswazah Pengurusan Sumber Tanah (LARM), Fakulti Pertanian, Universiti Putra Malaysia (UPM) mengadakan lawatan akademik ke Fakultas Pertanian, Universitas Mataram (UNRAM) untuk mengetahui secara lebih dekat teknik penanaman padi pada tanah yang mempunyai kelembapan rendah, yang dikenali sebagai gogo rancah.