‘REMDII Sensitive’ bantu pulih penyakit ekzema - Zakaria, Azman (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2017)
SERDANG, 7 Jun - Sekumpulan penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya membangunkan produk bebas steroid untuk rawatan penyakit kulit atau ekzema, yang berupaya mengurangkan kegatalan dan pengelupasan serta dapat merawat keadaan kulit dalam masa hanya dua minggu.