UPM Cipta Platform Tangki NGV Jimat Ruang dan Berkuasa Tinggi - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (2010)
SERDANG, 1 April – Seorang penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya mereka cipta ‘NGV Front Platform’ atau Platform Lantai Hadapan bagi memuatkan dua tangki gas asli (NGV) untuk menjimatkan ruang dan berkuasa tinggi.