Program ‘Science For Youth’ semai minat pelajar di bidang sains - Mohamed Yosri, Nur Syafiqa Hanum (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2017)
JITRA - Kursus Bakti Siswa, Pusat Kokurikulum dan Pembangunan Pelajar Universiti Putra Malaysia (UPM) baru-baru ini menganjurkan program Science For Youth 2017 bagi menyemai minat pelajar sekolah terhadap bidang sains melalui pendedahan mengenai teori sains serta aplikasinya dalam kehidupan seharian.