Inovasi MICRONES atasi kehilangan minyak sawit mentah semasa pengekstrakan - Zakaria, Azman (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2017)
SERDANG, 4 Mei - Penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) bersama rakan penyelidiknya berjaya membangunkan Maceration Induced Cell Rupturing Oil Nut Extraction Synthesis (MICRONES), teknologi baharu dalam pengekstrakan minyak kelapa sawit bagi mengatasi masalah kehilangan minyak kelapa sawit mentah semasa proses pengekstrakan.