UPM jalin dua kerjasama bangunkan industri berasas sisa sawit - Manicam, Thiviyah (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2017)
BANGI, 21 Nov - Universiti Putra Malaysia (UPM) menjalin kerjasama dengan dua pihak industri bagi membangunkan industri berasaskan sisa gentian kelapa sawit dan menyediakan pangkalan data bagi tanaman dan produk Eucalyptus, serta untuk penghasilan nanoselulosa daripada sisa sawit.