Penyakit ikan mesti segera ditangani - Zakaria, Azman (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2017)
SERDANG, 4 April - Ahli sains perlu bergading bahu dan meningkatkan kerjasama dengan pemegang taruh lain untuk sama-sama memahami secara lebih mendalam mengenai penyakit ikan yang kompleks, cara menanganinya dan pengurusan kesihatan haiwan aquatik ke arah memenuhi permintaan terhadap ikan sebagai sumber makanan.