Penyelidik UPM cipta inovasi BMC hasilkan bio-arang dari sisa pertanian - Halamy, Shazlam (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2017)
SERDANG, 28 Mac – Sekumpulan penyelidik Jabatan Kejuruteraan Kimia dan Alam Sekitar, Fakulti Kejuruteraan, Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya menghasilkan inovasi teknologi hijau mampan dengan mentransformasikan sisa pertanian atau biomas kepada arang hijau (bio-arang) melalui sistem microwave.