UPM - JAKIM jalin kerjasama bangunkan kaedah analisis halal - Muhamad Zaki, Syifarida (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2017)
NILAI, 15 Mac – Universiti Putra Malaysia (UPM) hari ini menandatangani Memorandum Perjanjian (MoA) dengan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) untuk memulakan jaringan dalam bidang berkaitan kimia dan bioteknologi ke arah membangunkan kaedah analisis halal.