Penyelidikan genetik berkembang maju - Zakaria, Azman (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2017)
SERDANG, 21 Mac - Penyelidikan berkatain genetik semakin berkembang daripada pembiakan terpilih tradisional tumbuhan dan haiwan kepada kaedah moden genetik penjujukan DNA, manipulasi genetik dan terapi gen, kata Timbalan Naib Canselor (Penyelidikan dan Inovasi), Universiti Putra Malaysia (UPM), Prof. Dato’ Dr. Husaini Omar.