Aplikasi Takmilah dalam Puisi Al Amin - Mohamad Saad, Faridah (2006)
Kajian ini merupakan satu aplikasi Teori Takmilah ke atas Kumpulan Puisi Al Amin karya A. Samad Said. Kumpulan puisi ini telah diterbitkan oleh Dewan Bahasa dan Pustaka pada tahun 1999 dan diulang cetak pada tahun 2001 dan 2002.