Meneroka pemikiran logik melalui penggunaan aplikasi mudah alih - Hassan, Aminuddin; Abd Rahman, Fadzilah; Sim, Kuan Yew (Universiti Putra Malaysia Press, 2015)
Kajian ini adalah untuk meneroka penggunaan aplikasi mudah alih terhadap pemikiran logik. Secara amnya, kemajuan inovasi sangat pesat kerana hampir setiap orang menggunakan laman sesawang untuk menyelesaikan apa sahaja tugasan. Pada peringkat permulaan, kertas kerja ini menjelaskan pengertian pemikiran logik. Seterusnya dihuraikan tentang kemajuan teknologi. Sebagai tambahan, kertas kerja ini juga menghuraikan kemajuan teknologi dalam pendidikan berbentuk pembelajaran mudah alih (m-learning). Akhirnya kertas kerja ini turut membincangkan aplikasi berasaskan web dan kelebihan menggunakan aplikasi berasaskan web.