Pembedahan di dubur lebih mudah melalui inovasi SRAS - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2017)
SERDANG, 6 Feb - Pakar bedah akan boleh memeriksa hujung dubur manusia dan melakukan pembedahan dengan lebih mudah melalui alat yang diberi nama Self Retaining Anal Speculum (SRAS), hasil inovasi yang dibangunkan penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM).