Amalan pengajaran keusahawan dalam Pendidikan Teknik Dan Vokasional - Mohd Mustafa, Ummi Aishah; Abdul Kadir, Suhaida; Lope Pihie, Zaidatol Akmaliah (Faculty of Educational Studies, Universiti Putra Malaysia, 2013)
Pendidikan Teknik dan Vokasional merupakan pendidikan yang menekan konsep pendidikan seumur hidup kepada pelajar. Pendidikan keusahawanan merupakan satu cara untuk membantu pelajar untuk berdikari dengan bekerja sendiri tanpa bergantung kepada orang lain dan membolehkan mereka menyumbang kepada masyarakat. Pemilihan kaedah pengajaran yang bersesuai amat penting dalam pengajaran keusahawanan untuk membolehkan tahap pemahaman pelajar dalam pembelajaran keusahawan. Antara kaedah pengajaran yang sesuai untuk pengajaran keusahawanan ialah pengajaran berpusatkan pelajar.