UPM bantu dedah dunia sains di luar bilik darjah untuk pelajar SMKKS - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2017)
TASEK GELUGOR – Seramai 27 pelajar Jabatan Fizik, Fakulti Sains, Universiti Putra Malaysia (UPM) menganjurkan program Future: The Making (FTM2016) di Sekolah Menengah Kebangsaan Kampung Selamat (SMKKS), Tasek Gelugor, Seberang Perai (U), Pulau Pinang bagi memberikan pendedahan dunia sains yang menarik di luar bilik darjah, baru-baru ini.