UPM raih 34 terbaik dunia, keempat asia ranking universiti UI-Greenmetric - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2016)
SERDANG, 30 Dis - Universiti Putra Malaysia (UPM) tersenarai pada kedudukan ke-34 ranking terbaik dunia dalam penarafan UI-Greenmetric World University Ranking 2016 berdasarkan usaha kelestarian kampus dan pengurusan alam sekitarnya.