Inovasi teknologi penurapan FMA kurangkan jalan raya berlubang - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2016)
SERDANG, 29 Nov -Sekumpulan penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya membangunkan teknologi penurapan Fiber Mastic Asphalt (FMA) yang berupaya meningkatkan daya tahan dan jangka hayat jalan raya, sekali gus mengurangkan kes jalan berlubang dan retak.