Eco-Zyme percepat urai gentian kenaf kepada tiga hari - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2016)
SERDANG, 16 Nov - Penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya membangunkan Eco-Zyme, sejenis enzim yang diekstrak daripada mikrob tempatan untuk membantu proses penguraian gentian kenaf.