UPM bantu tingkatkan KBAT pelajar MRSM Kota Kinabalu - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2016)
KOTA KINABALU - Dalam usaha meningkatkan minat dan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) pelajar dalam subjek sains, Fakulti Sains, Universiti Putra Malaysia (UPM) mengambil langkah proaktif menganjurkan program Outreach Le Tour of Science di Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) Kota Kinabalu, Sabah melibatkan 139 orang pelajar Tingkatan Dua baru-baru ini.