UPM anjur bengkel fertigasi duta jauhar 3.0 di Mersing Johor - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2016)
MERSING - Universiti Putra Malaysia (UPM) menganjurkan Bengkel Fertigasi Duta Jauhar 3.0 kepada 30 penduduk Kampung Sawah Dato’, Mersing Johor untuk memperkenalkan kepada penduduk kampung serta pelajar UPM berkenaan projek Mersing Agriculture Transformation Scheme (MATS) yang menggunakan kaedah fertigasi dalam penanaman benih Cili Centil.