Kerja di restoran makanan segera untuk wang biaya pengajian - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2016)
SERDANG, 24 Okt - Berdepan masalah kewangan kerana tidak mendapat biasiswa dan pinjaman, tidak melemahkan semangat Nur Anis Kamaruddin dalam menuntut ilmu, sebaliknya beliau mengerah keringat bekerja sambilan sehingga menjelang dini hari di sebuah restoran makanan segera, untuk menampung kos pengajiannya.