UPM akan tubuhkan Akademi Pengakap sebagai aktiviti kesukarelawanan - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2016)
BINTULU, 10 Okt - Universiti Putra Malaysia (UPM) akan menubuhkan Akademi Pengakap di kampusnya sebagai sokongan kuat kepada aktiviti kesukarelawanan yang boleh dimanfaatkan oleh institusi pengajian tinggi yang mempunyai Kumpulan Latihan Kelana Siswa (KLKM).