UPM dan Jabatan Hutan Sarawak rintis kerjasama peyelidikan dan pengurusan hutan - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2016)
BINTULU, 10 Okt - Universiti Putra Malaysia (UPM) dan Jabatan Hutan Sarawak meningkatkan usaha penyelidikan bersama merangkumi pembangunan latihan kakitangan, pembangunan kurikulum untuk latihan skim perkhidmatan renjer hutan dan usaha pembangunan pengurusan hutan secara bersama amnya di kepulauan Borneo dan khususnya di Sarawak.