Inovasi putra blok bolehkan rumah dibina lebih cepat, murah - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2016)
SERDANG, 26 Sept - Sekumpulan penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya menghasilkan inovasi yang membolehkan binaan tidak memerlukan kepada rangka struktur atau tiang dan rasuk, yang diberi nama Putra Blok.