Upm lonjak kedudukan 270 universiti terbaik dunia QS, kedua negara - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2016)
SERDANG, 6 Sept – Universiti Putra Malaysia (UPM) membuat lonjakan tertinggi antara semua universiti penyelidikan negara (RU) sebanyak 61 anak tangga kepada kedudukan ke-270 universiti terbaik dunia berbanding ke-331 tahun lalu dalam senarai yang dikeluarkan Quacquarelli Symonds (QS) World University Rankings 2016/2017 hari ini.