UPM universiti inovatif terbaik negara, ketiga asia tenggara dan ke-75 asia - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2016)
LONDON, 31 Ogos - Universiti Putra Malaysia (UPM) tersenarai sebagai universiti inovatif terbaik dalam negara oleh ranking Reuters Top 75: Asia’s Most Innovative Universities berdasarkan kecemerlangan institusi pendidikan di dalam sains, penciptaan teknologi baharu dan membantu memacu ekonomi global.