Naib Canselor UPM dianugerah tauliah Kolonel (Kehormat) - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2016)
KUALA LUMPUR, 18 Ogos – Naib Canselor Universiti Putra Malaysia (UPM), Prof. Datin Paduka Dr. Aini Ideris dianugerahkan tauliah Kolonel (Kehormat) di dalam Angkatan Sukarela Persekutuan selaku Komandan Pasukan Latihan Pegawai Simpanan (PALAPES) Universiti Putra Malaysia dalam satu upacara pemakaian pangkat di Markas Tentera Darat, Bahagian Pasukan Simpanan, Kementerian Pertahanan