Inovasi i-STP hasilkan kumbahan terawat penuhi standard A SPAN - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2016)
SERDANG, 28 Jun: Kumpulan penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya menghasilkan inovasi Sistem Rawatan Kumbahan Tidak Berpusat (i-STP), yang pertama seumpamanya di negara ini, bagi merawat najis di kawasan perkampungan air dan pedalaman.