UPM buat lonjakan tinggi, meraih kedudukan 49 universiti terbaik Asia - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2016)
SERDANG, 14 Jun - Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya meraih kedudukan 49 universiti terbaik Asia dalam penarafan QS Asia University Ranking 2016 dan membuat lonjakan tertinggi antara universiti awam Malaysia bagi 100 universiti terbaik iaitu sebanyak 17 tangga