Penyelidik UPM cipta sistem latihan menjangka bahaya jalan raya pertama negara - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2016)
SERDANG, 31 Mei – Pusat Penyelidikan Keselamatan Jalan Raya, Universiti Putra Malaysia (UPM) atau Road Safety Research Centre (RSRC) berjaya membangunkan sistem baharu latihan menjangka bahaya jalan raya atau Hazard Perception Training (HPT) yang pertama di Malaysia untuk keperluan pemandu/penunggang kenderaan negara ini.