Minyak masak terpakai berjaya dibangunkan menjadi biodiesel - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2017)
SERDANG, 2 Mac - Minyak masak terpakai jangan dibuang, kerana sebenarnya boleh dimanfaatkan lagi. Penyelidikan oleh Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya membangunkannya sebagai biodiesel bagi kegunaan mesin dan jentera kenderaan.